Krav Maga

PREUZMITE KONTROLU – UPIŠITE SE NA TRENING CJELOVITE SAMOOBRANE – KRAV MAGA!

Postanite sam svoj Bodyguard!

Upišite se na cjelovit program samoobrane koji se sastoji od učinkovitih i jednostavnih tehnika i suvremenih metoda fizičke samoobrane uz naglasak na psihološki aspekt u potencijalno opasnim i stresnim situacijama kao i metode prevencije i mirnog razrješenja sukoba.

ŠTO JE CJELOVITA SAMOOBRANA?

Cjelovita samoobrana je umijeće kompletne psihofizičke samozaštite koja ujedinjuje fizički i psihički aspekt obrane te stavlja naglasak na važnost usvajanja svih raspoloživih metoda prevencije i mirnog razrješenja sukoba.

Međutim, ponekad se napad odvija brzo i iznenadno pa strategije mirnog razrješenja sukoba ne funkcioniraju – tada je poželjno da dođe do aktivacije reaktivne agresivnosti koja je urođena svakom čovjeku s ciljem samozaštite osobnog fizičkog i psihičkog integriteta a ponekad i života.

Dakle, želja i cilj je kroz treninge i poduku jednostavnog sustava tehnika obrane te ostalih metoda koje su sastavni dio umijeća samoobrane (osobna sigurnost u svakodnevnom životu, osvještavanje nepoželjnog mentaliteta žrtve, predviđanje, percepcija i izbjegavanje potencijalno opasnih situacija) osvijestiti pravo izbora u svakoj životnoj situaciji.

 

INSTRUKTOR

Ivan Zafranović

Ivan je začetnik izvornog Aikida u Hrvatskoj i Predsjednik Tehničke komisije HAS-a, iskusni instruktor i osnivač prvog hrvatskog Krav Maga kluba koji je kao sekcija s radom započeo još 2003. godine. Tada je u Hrvatskoj Krav Maga, izraelski borbeni i taktički sistem samoobrane, još bio potpuno nepoznat. Od 2003. intenzivno trenira izraelski borbeni i taktički sistem Krav Maga kojim se koristi izraelska vojska, policija kao i mnoge antiterorističke jedinice diljem svijeta. Godine 2006., po povratku iz Belgije, gdje je radio u poslovima osiguranja, pokreče prvi Krav Maga klub u Hrvatskoj pod mentorstvom Branimira Tudjana iz Nizozemske. Do 2010. vodio je Krav Maga klub „Zagreb“, kao instruktor i voditelj kluba.

Od 2006., također se bavi Brazilskom Jiu-jitsom.

Svoja višegodišnja iskustva u borilačkim vještinama, sportovima i sistemima dijeli također i s djelatnicima zaduženima za poslove zaštite.

Više o Ivanu:

Rođen je 1973. u Zagrebu.

Bavi se borilačkim vještinama i sportovima od 1983. godine. Aikido trenira od 1994. Krajem 1998. godine upoznaje Corallini Senseija i posvećuje se učenju izvornog aikida iz Iwame kojeg je podučavao legendarni Morihiro Saito Shihan (1928.-2002.), 9. dan Aikikai. Sljedeće godine na seminaru u Rimu konačno upoznaje Saito Senseija i taj susret na njega ostavlja trajni dojam i još više učvršćuje želju za učenjem i daljnjim usavršavanjem tradicionalnog aikida kakvog je podučavao Morihei Ueshiba.

Godine 1999. osniva prvi klub izvornog Iwama aikida u Hrvatskoj i postaje predstavnik Saito Senseja u Hrvatskoj. U tada osnovanom aikido klubu „Izvor“ kontinuirano vodi aikido treninge za sve kategorije polaznika i uzraste. Danas nosi zvanje 5.dan Aikikai / Iwama Ryu i 4.dan Iwama Takemusu Buki Waza (aiki ken i jo). Pokretač je Izvornog aikida u Sloveniji i Bosni i Hercegovini za koje je zadužen kao glavni koordinator i instruktor za polaganja. Od 2008.godine, blisko surađuje s Daniel Toutain Senseijem 6.dan Aikikai, koji redovno posjećuje Hrvatsku.

Jedan je od osnivača Hrvatskog Aikido Saveza (HAS), koji je od 2008. punopravni član HOO-a. Trenutno je na funkciji Predsjednika tehničke komisije HAS-a i nadgleda kvalitetu aikida, te vodi treninge za instruktore iz cijele Hrvatske. Godišnje putuje u Japan gdje trenira kod unuka Osnivača, Moriteru Ueshibe Doshua i posjećuje Ueshibin dojo u Iwami.

Autor je plana i programa za edukaciju instruktora Aikida na Hrvatskoj Olimpijskoj akademiji, gdje djeluje i kao jedan od predavača prvoj generaciji instruktora 2017./18.

 

KOME SU NAMIJENJENI TRENINZI?

Želite li pokušati nešto novo i za sebe odabrati fizičku aktivnost koja će vam, osim kondicije, snage i izdržljivosti omogućiti i neka životno važna znanja? 

Želite li prihvatiti izazov suočavanja s vlastitim strahovima i pobijediti ih? Ako su odgovori potvrdni, ovo je trening za vas! Ako i dalje niste sigurni, postavite sebi sljedeća, sasvim konkretna, pitanja:

  1. Znate li pravovremeno prepoznati ili predvidjeti potencijalno opasne situacije?
  2. Jeste li sigurni da u stresnim okolnostima znate kako odvratiti napad? Ili u najgorem slučaju, ako ne funkcionira niti jedna druga metoda, znate li kako se fizički najučinkovitije obraniti od napada?
  3. Znate li kako zaštiti blisku ili nemoćnu osobu od napadača?

 

PO ČEMU SE OVAJ TRENING SAMOOBRANE RAZLIKUJE OD OSTALIH KONVENCIONALNIH TEČAJEVA?

  1. Nećemo vas učiti hvatove, poluge i tehnike koje nisu učinkovite ili su neprimjenjive u realnim situacijama.
  2. Tehnike fizičke samoobrane koje ćemo vas naučiti izuzetno su efikasne i jednostavne.
  3. Naglašavamo važnost osvještavanja, percepcije i izbjegavanja potencijalno opasnih situacija i učimo vas vještinama verbalnog odvraćanja napada te tijekom treninga simuliramo realne životne situacije u kojima se napadi najčešće dešavaju.

Evo zbog čega je sve ovo važno: svladate li metode i tehnike cjelovite samoobrane moguće je konkretno utjecati na:

>> znatno smanjenje potencijalnih ozljeda nanesenih od strane napadača

>> sprečavanje silovanja, kao i ozbiljnijih napada

>> u krajnjoj liniji na spašavanje vlastitog života ili života osobe čiji fizički integritet štitite

OVO NIJE TRENING KOJI POTIČE PARANOJU VEĆ OMOGUĆAVA SIGURNIJI ŽIVOT

Iako je kriminal i nasilje naša svakodnevica, ne znači da trebamo živjeti u neprestanom strahu, no nužno je potrebno u svakoj životnoj situaciji biti svjestan i perceptivan.

Svi imamo pravo na osjećaj sigurnosti, no ujedno svoju sigurnost nikada ne treba uzimati zdravo za gotovo!Odgovornost je svakoga od nas da vodi brigu o vlastitoj sigurnosti i onima kojima je naša zaštita potrebna.

PRIMJERI KONKRETNIH VJEŠTINA KOJE ĆETE NAUČITI NA TRENINGU:

  1. Djelovanje pod stresom

Djelovanje u stresnim situacijama bitno se razlikuje od djelovanja u uobičajenim svakodnevnim životnim okolnostima. Pokreti tijela pod stresom bitno su drugačiji. Finu motoriku zamjenjuje gruba motorika tijela.

  1. Tehnike samoobrane

Tehnike samoobrane su bitne, ali ne i presudne ako ih nismo u stanju primijeniti pravovremeno i na ispravan način. Tehnike moraju biti jednostavne, bazirane na gruboj motorici tijela, instinktivne i najvažnije od svega – primjenjive. Moraju biti takve da ih tijelo pod stresom može izvest spontano i učinkovito.

  1. Vježbanje borbenog mentaliteta

Postoji cijeli niz vježbi za razvijanje osobnog borbenog mentaliteta kojima je cilj aktivacija instinktivne agresivnosti. Uključuju buđenje agresivnosti koja nam je u kritičnim trenucima veliki saveznik i nužno potrebna u svrhu obrane.

TKO MOŽE PRISTUPITI TRENINZIMA?

Polaznik ili polaznica treninga cjelovite samoobrane može biti bilo koja osoba, bez obzira na stupanj fizičke spreme ili predznanja i pod uvjetom da nije kažnjavana.Trening je koncipiran tako da se radi s manjom grupom polaznika kako bih se instruktor mogao posvetiti svakome ponaosob te kako bi se održala optimalna kvaliteta i učinkovitost.

 

 

 

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.