Yoga

Upoznajte našu novu trenericu i saznajte nešto više o satovima yoge.

Aleksandra Dodoš Pintarić

 

Rođena 1969. godine u Osijeku, cijeli život živi u Zagrebu na potezu Maksimir – Prečko – Maksimir.

Radi dinamičan posao u IT industriji i mama je dvoje tinejdžera – yoga je alat koji svakodnevno koristi u izazovima suvremenog života.

Sport je sastavni dio njenog života od djetinjstva (gimnastika, ritmika, tenis, košarka, dresurno jahanje), a sa jogom se prvi put susreće sredinom 80-ih godina.

  1. godine završava 4-godišnji Studij vedskih znanosti  i stječe zvanje Yoga Śiromani (Yoga učitelj). Studij je u skladu sa 600-satnim standardom EYF (European Yoga Federation) i Svjetskim pokretom za yogu i ayurvedu.
  2. godine završava školovanje za ayurvedskog terapeuta, prema Maharishi Ayurveda standardu. Surađuje s nekoliko hrvatskih ajurvedskih savjetnika i članica je Panchakarma Detox Teama Glavini.

Redovna je članica Hrvatskog saveza za yogu.

 

O satu yoge:

Vježbamo klasičnu hatha yogu u kojoj se izmjenjuju dinamični nizovi (npr. Pozdrav Suncu) i vježbe nižeg intenziteta. Kroz vježbe istezanja i tehnike disanja opušta se živčani sustav, a mišići dovode u tonično stanje.

Bolja postura tijela, poboljšana koncentracija, jači imunitet, lakše podnošenje svakodnevnog stresa, veća fleksibilnost tijela – samo su neke od dobrobiti redovitog vježbanja yoge.

Na svojim satovima, poseban naglasak stavlja na terapijski pristup: joga za kralježnicu, vježbe disanja, tehnike dubokog opuštanja i relaksacije, a svim svojim polaznicima želi dokazati da baš svatko, neovisno o tjelesnoj kondiciji i dobi – može vježbati jogu i osjetiti sve njene dobrobiti.

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.