Pilates

Imate li problema s kralježnicom, koljenima ili niste sigurni imate li dovoljno iskustva od prije, ne brinite jer ništa od navedenog vas stvarno ne bi trebalo spriječiti da dođete na vježbanje.

Pilates je trening koji unapređuje mišićnu snagu, fleksibilnost i izdržljivost mišića trbuha, leđa, nogu, ruku i bokova. Treningom lakšeg intenziteta uz jednostavnije vježbe dobro razgibajte i učvrstite svoje tijelo bez obzira na godine. U pilatesu je naglasak na kralježnici i zdjelici, razvoju snage trupa te pravilnom disanju, koordinaciji i ravnoteži. Vježbe koje se izvode u pilatesu moguće je prilagoditi u skladu sa stupnjem i mogućnostima polaznika, s obzirom na to da postoje početne i napredne inačice vježbi. Također je moguće povećati i intenzitet vježbanja, ali na prvom je mjestu uvijek kvaliteta izvedbe vježbi. Pilates je preporučljiv trudnicama kako bi buduća majka lakše podnijela porod te se brže oporavila nakon njega.

Vježbanje u trudnoći je preporučljivo već od prvog tromjesečja pa neposredno do poroda uz stalnu kontrolu ginekologa. Također, prilikom izvođenja vježbi pilatesa veliku ulogu ima pravilno disanje za vrijeme vježbi, kako bi vježbanje postalo još efikasnije i omogućilo bolju kontrolu tijela prilikom izvedbe, a ujedno i opušta polaznike.

Treninzi uključuju rad s rekvizitima kako biste ojačali muskulaturu cijelog tijela te popravili posturu. S lakoćom dođite do zdravlja i života bez bolova.

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.